Tyto glaucops

Udbredelse: Dominikanske Republik, Haiti

Kendt som Hispaniola-slørugle

Størrelse: Ca. 33–35 cm, vingefang ca. 85–93 cm

Levested: Skove og landbrugsområder.

Føde: Små pattedyr og insekter.

Fun fact: Hispaniola-sløruglen har som andre slørugler, et karakteristisk hjerteformet ansigt der hjælper den med at lokalisere bytte ved hjælp af lyd.

 

Ugler fra samme udbredelse

Scotopelia peli

Kendt som Pel’s fiskeugle

Størrelse: Ca. 51–61 cm, vingefang ca. 150–153 cm

Levested: Floder, søer og vådområder med store træer

Føde: Primært fisk og andre vandlevende dyr

Fun fact: Pel’s fiskeugle har usædvanligt store og kraftige kløer, som er specialiseret til at gribe glatte fisk direkte fra vandet.

 

Udbredelse: Afrika syd for Sahara
Læs mere

Ketupa zeylonensis

Kendt som Brun fiskeugle

Størrelse: Ca. 48–58 cm, vingefang ca. 125–140 cm

Levested: Skove nær floder, søer og vådområder

Føde: Fisk, frøer, krebsdyr og andre smådyr

Fun fact: I modsætning til mange andre ugler er den brunlige fiskeugle specialiseret i jagt ved vand og tager ofte sit bytte direkte fra eller langs vandoverfladen.

Udbredelse: Sydasien, Sydøstasien
Læs mere

Bubo ascalaphus

Kendt som Ørkenhornugle

Størrelse: Ca. 46–50 cm, vingefang ca. 100–120 cm

Levested: Ørken og klippeområder

Føde: Små pattedyr og fugle

Fun fact: Den sandfarvede fjerdragt giver effektiv camouflage i ørkenens tørre og klippefyldte landskab

Udbredelse: Mellemøsten, Nordafrika
Læs mere

Bubo lacteus

Kendt som Savannehornugle

Størrelse: Ca. 60–66 cm, vingefang ca. 140–165 cm

Levested: Savanne og åbne skove

Føde: Fugle og pattedyr

Fun fact: Savannehornuglen er Afrikas største ugle og kendes blandt andet på sine karakteristiske lyserøde øjenlåg.

 

Udbredelse: Afrika syd for Sahara
Læs mere

Bubo capensis mackinderi

Kendt som Kaphornugle

Størrelse: Ca. 48–52 cm, vingefang ca. 110–125 cm

Levested: Bjergområder og højland

Føde: Gnavere og andre små pattedyr

Fun fact: Kaphornuglen lever ofte i højere terræn end mange andre afrikanske hornugler – og i modsætning til mange ugler ruger den direkte på jorden.

Udbredelse: Østafrika
Læs mere

Bubo virginianus occidentalis

Kendt som Nordvestamerikansk hornugle

Størrelse: Ca. 46–55 cm, vingefang ca. 100–125 cm

Levested: ørre, åbne landskaber og klippeområder

Føde: Pattedyr og fugle

Fun fact: Denne underart er særligt tilpasset tørre og åbne områder, hvor den udnytter klipper og spredt vegetation som skjul og jagtterræn.

Særligt kendetegn: Vores individ har et anderledes udseende på det ene øje, men øjet fungerer normalt.

Udbredelse: Nordamerika
Læs mere